Een antibioticakuur, een parasitaire besmetting, of langdurig (onbewust) je darmgezondheid verwaarlozen door voeding die niet bij jou past. Allemaal mogelijke oorzaken die kunnen leiden tot klachten van mond-tot-kont.
En daar zit je dan, geen idee meer welke voeding jouw klachten triggert. Of wat je kan doen om van je klachten af te komen. Je bent misschien al bij de huisarts geweest, of hebt zelfs al een darmonderzoek gehad in het ziekenhuis maar daar is geen oorzaak van jouw klachten gevonden. Toch zijn de klachten er! Ze belemmeren je dagelijks leven, maar een oorzaak is niet gevonden. En daarmee ook geen duurzame oplossing. Weet dat dit niet betekend dat jij ermee moet leren leven en ga op onderzoek uit!
Leer luisteren naar je lijf, wat geeft het aan? Vaak vertellen symptomen al heel veel over de mogelijke oorzaak van jou klachten. Maar er is nog meer mogelijk!
Naast de reguliere onderzoeken die in het ziekenhuis worden gedaan is er nog veel meer laboratoriumonderzoek mogelijk. Wetenschappelijk gevalideerd en gedetailleerd onderzoek naar de samenstelling van jouw darmmicrobioom. Ontstekingsactiviteit, verteringsproblemen, aanwezigheid van parasieten/schimmels/gisten, voedingsintoleranties, vitaminen/mineralenhuishouding enzovoorts.
Krijg inzicht in de waarden die niet optimaal zijn, zodat je gericht kan gaan werken om die te herstellen op natuurlijke wijze. In eerste instantie met voeding, wat kun je toevoegen aan je dagelijkse voeding om je gezondheid te verbeteren?
Als je lijf uit balans is, niet de benodigde grondstoffen heeft om je gezondheid te onderhouden, dan ontstaan er op den duur problemen die het lichaam niet (meer) op eigen houtje kan herstellen. Daar is meer voor nodig.
Ga (samen met mij) op zoek naar de oorzaak en laten we van daaruit de balans herstellen met lichaamseigen stoffen en natuurlijke voeding! Verbeter je energie, verminder je (pijn)klachten zodat jij weer kan gaan léven!
Wat is mijn aanpak? Darmtherapie kent een paar pijlers:
1. Creëer rust, leer hoe je (waarschijnlijk onbewust) je darmgezondheid aan het ondermijnen bent.
2. Herstel energie. Zodat er ruimte komt voor herstel/reparatie, in plaats van dat je in de overlevingsstand blijft staan.
3. Zorg voor voldoende grondstoffen, nutriënten (bouwmaterialen) om de schade te repareren.
4. Terugdringen van ongewenste gasten (parasieten, schimmels, gisten die in overgroei zijn geraakt)
5. Verbeter het beschermende/zelfherstellende vermogen om terugkeer van je klachten te voorkomen.
Ik hou ervan om mijn kennis met je te delen zodat jij daar levenslang baat bij hebt! Zelf leert hoe je voor een goede darmgezondheid zorgt. En dat betekend niet dat je altijd supergezond moet eten en leven, maar wel dat er een gezonde basis ligt om je gezondheid te behouden of capaciteit om te herstellen.
Goed om te weten; begeleiding kan ook via online meetings plaatsvinden.
Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Plan dan hier een gratis sessie om daarachter te komen, dan spreken we elkaar binnenkort.
Kun je niet wachten, start dan vandaag nog met de kennisvideo’s in het DarmWijsOnline programma? Neem een kijkje op mijn website www.karenalferink.nl/darmtraject/ voor meer info en om direct te starten met het verbeteren van je darmgezondheid.
Lfs, Karen
#prikkelbaredarmsyndroom #laboratoriumonderzoek #darmgezondheid #ontlastingsonderzoek #darmmicrobioom #darmklachten #darmspecialist #darmtherapeut #voedselintolerantie #onlineprogramma