fbpx

Candida Albicans – Voedings-Plan de Campagne

Ervaringen en verhalen

In een eerdere blog (Met mij gaat het prima! (Dacht ik) schreef ik al dat ik de Candida Albicans (C.A.) die in mijn lichaam huist te lijf ga vanuit de darmen. Hoe ik dat doe ga ik met jullie delen in deze blog.

De C.A. is een gist (geen schimmel zoals velen denken) en een gist leeft van suikers (glucose). Daar groeit de gist gewoon onwijs goed op! De basis van mijn plan ligt dan ook in het vermijden van suikers. Maar wat moet ik daarvoor dan allemaal laten staan? Want het lichaam kan ook voedingsstoffen omzetten in suikers.

Ik laat daarom niet alleen de geraffineerde suikers (tafelsuiker) maar ook de snelle koolhydraten staan. Want mijn lichaam maakt daarvan ook suiker (glucose). Natuurlijk laat ik niet alle koolhydraten staan, want die vind je ook in allerlei groenten en fruit.
Naast de snelle koolhydraten bevat zuivel ook suiker (lactose), ook alle zuivel laat ik daarom voorlopig staan.

Mijn plan gaat nog een stapje verder. Ik laat namelijk ook alle granen (glutenhoudende en glutenvrije) staan. Waarom dat nou weer? Omdat granen zogenaamde ‘lectines’ bevat. Lectines hebben een negatief effect op het darmslijmvlies. En juist het darmslijmvlies wil ik versterken. Want dit is de barriëre tussen de darm en de rest van ons lichaam. Dit is niet alleen gunstig voor het tegenhouden van de C.A. om te gaan zwerven door het lichaam maar voor tal van voedingsstoffen die ons lichaam liever direct wil afvoeren omdat ze nou eenmaal niks bijdragen voor onze gezondheid of zelfs schadelijk zijn.

Wat eet ik dan nog wel? Meer dan genoeg, en nog lekker ook! Maar daarover ga ik meer schrijven in het volgende blog!

Meer verhalen & ervaringen….