fbpx

Met mij gaat het prima! (Dacht ik)

Ervaringen en verhalen

Ik dacht dat het wel goed zat met mijn binnenste. Ik eet gezond (veel groente, gevarieerd, minimaal geraffineerde suikers), sport en beweeg meer dan genoeg, drink iets meer koffie dan ideaal zou zijn en geniet slechts af en toe van een heerlijk wijntje. Voel me goed, heb geen klachten qua buik en darmen.

Ok,  één irritant en hardnekkig kwaaltje kan ik wel verzinnen. Ik worstel al jaren met een kalknagel en soms wat huideczeem-achtige klachten. Soms in mijn lies, soms op mijn voet en soms net onder mijn bescheiden buste.

Je zou denken dat dit los van elkaar staat, maar dat is dus niet zo. Al deze tekenen duiden op de Candida Albicans. Een hardnekkige gist (en vaak onterecht een schimmel genoemd).

Uitwendig en plaatselijk behandelen heb ik al vaak geprobeerd met diverse middeltjes. Je kent ze misschien wel; appelazijn, baksoda, tea-tree en nog een aantal van de commerci?le middeltjes die beweren dat ze het kunnen oplossen. Op de huid werkt dat wel, maar de kalknagel?..die is er nog altijd.

Tijd voor een andere aanpak! Deze keer vanuit de darmen. Hoe? Daarover zal mijn volgende blog gaan.

Meer verhalen & ervaringen….