fbpx

KIPPENVEL krijg ik er van…

Ervaringen en verhalen

Van het verhaal van M. Aangrijpend hoezeer de darmklachten haar dagelijkse leven belemmerde. Voor M. ben ik zo onwijs blij dat daar nu een einde aan is gekomen en ze weer kan genieten! Dat is waar ik het voor doe!

En dan te bedenken dat er zoveel mensen met soortgelijke heftige klachten zijn. Weet dat er echt wel mogelijkheden zijn om de oorzaak te achterhalen en te behandelen!

Lees hieronder haar verhaal, geschreven door M., 20 jaar oud.

Mijn hele leven heb ik al darmklachten, dit komt ook veel voor in de familie dus ik had daar ook nooit iets achter gezocht. Tot dat het de laatste jaren steeds vervelender werd. Het werd zelfs zo vervelend dat het mijn leven echt begon te controleren. Ik had enorme krampen, soms wel een paar keer per dag en was heel erg moe. Dit hield mij erg tegen in het dagelijkse leven.

Ik heb hierbij verschillende medische hulp gezocht, en kreeg steeds te horen dat het waarschijnlijk in mijn hoofd zat, wat ik in mijn omgeving ook veel te horen kreeg. Via via kreeg ik te horen dat Karen een alternatieve manier had en dat ze er zeker voor open stond om mij hierbij te helpen. 

Van het begin af aan werd ik serieus genomen door Karen, alleen dat was al een hele opluchting! We hebben verschillende testen uitgevoerd (die mij niet eerder waren aangeboden) en daar kwam een hoop duidelijkheid uit. Ik had een slechte ziekteverwekkende bacterie in mijn darmen, maar ook bleek ik erg te reageren op verschillende soorten voeding, zoals gluten. 

Toen kon de behandeling starten, ik moest goed opletten wat ik at, de bacterie mocht namelijk niet verder groeien. Ook heb ik andere behandelingen gekregen om de bacterie aan te vallen. Ook de voedingsmiddelen waar ik niet tegen kon at ik niet meer, daarmee merkte ik al gelijk verschil. Als ik dat wel at door bijvoorbeeld een foutje dan merkte ik dat gelijk. 

Mijn lichaam kreeg op deze manier eindelijk de ruimte om te herstellen met de juiste supplementen. Ik kreeg dan ook meer energie, mijn concentratie en humeur werden beter. En ook de krampen en misselijkheid waren weg. Achteraf is het al misschien wel jaren geleden dat ik me zo goed heb gevoeld! 

Ik had nooit verwacht dat voeding en supplementen zoveel konden veranderen.

Ik heb echt geleerd dat darmklachten niet normaal zijn, en dat het zeker goed is om er over te praten of er naar te laten kijken!

Ervaringsverhaal van M., 20 jaar, darmklachten

Meer verhalen & ervaringen….