fbpx

Ervaringsverhaal van Paulien – Zwangerschapswens

Ervaringen en verhalen

Ervaringsverhaal van Paulien – zwangerschapswens

Eind vorig jaar kwam Paulien bij mij. In eerste instantie voor hulp om af te vallen. De onderliggende wens om af te vallen was om de kans op een zwangerschap te vergroten, dit lukte namelijk helaas niet ‘als vanzelf’.

Bij mijn adviezen heb ik daarom ook rekening gehouden met voeding die bijdraagt aan een zwangerschap, want daar komt echt meer bij kijken dan een gezond eitje en (hoe krijg je) een topfit zaadje! Uiteindelijk met een prachtig resultaat, lees hieronder Paulien haar verhaal.

Geschreven door Paulien, juli 2023

December 2022:

In de maand december was ik aan het bedenken wat ik met me lichaam wou doen. Ik wou graag afvallen en wij hadden een kinderwens maar helaas ging dat bij ons niet vanzelf. Toen ben ik op internet aan het rondspeuren geweest, ik kwam Voedingscoach Karen Alferink tegen. Ik dacht dat is makkelijk, mooi dichtbij, daar ga ik een afspraak maken.

Januari 2023:

Eenmaal een afspraak gemaakt was mijn eerste indruk goed. De klik was er gelijk. Een spontane meid en ik werd goed ontvangen. We hebben mijn wensen besproken dat ik graag wil afvallen omdat ik ook een kinderwens heb. Het is onvoorstelbaar wat Karen daar vanaf weet. Het is niet alleen voeding waarbij ze je kan helpen! Maar gewoon het hele menselijk lichaam. Je staat er versteld van wat je allemaal komt te weten over het lichaam. En welke vitamines en mineralen nodig zijn om alles weer op orde te krijgen. We hebben ervoor gekozen om een hormoontest te doen, en bloed te laten prikken, om te kijken of bij mij alles op orde is.

Maart 2023:

In maart hadden we de uitslag binnen en daar is uitgekomen dat mijn schildklier niet optimaal werkt en dat mijn hormoon (progesteron) wat aan de lage kant was.

Wat gaan we daaraan doen?

Nou daar heeft Karen natuurlijk haar antwoorden wel voor klaar. Samen zijn we gaan zitten en hebben we besproken wat voor supplementen ik daarvoor kan slikken. Door middel van gezond eten en deze supplementen te nemen verandert je lichaam helemaal. Je merkt dat je op dat stuk gewoon te kort hebt gehad.

April 2023:

Ik ben in april de juiste supplementen gaan slikken en ook begonnen met progesteron creme. We hadden tenslotte ook een kinderwens en uit het onderzoek bleek dat ik daar iets te kort van had. Door je cyclus te bepalen en de cr?me elke dag te smeren (erwtje per dag) hoop je dat hier misschien resultaat van te krijgen. Want het blijft natuurlijk een wonder als je een kindje mag en kan krijgen.

Mei 2023:

Wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Karen heeft me zo goed geholpen met de voeding, supplementen en de dingen die ik nodig had. Dat er een positieve zwangerschap uit kwam! Zo wonderlijk allemaal. Door al haar goeie advies zijn wij zo trots dat het gelukt is. Karen is iemand die altijd voor je klaar staat. Echt superfijn. Ze is altijd meegaand met je.

Juni & Juli 2023:

Karen is bereid om je zo goed mogelijk op weg te helpen zodat je mogelijke complicaties kunt voorkomen. Ik ben nu inmiddels 13 weken zwanger en alles gaat nog steeds hartstikke goed. Een gelukkiger mens kun je niet zijn.

Wil je dit nou ook? Schroom niet om een afspraak te maken bij Karen. Je staat er versteld van wat ze allemaal voor je kan betekenen. Niet alleen voeding maar ze kan nog veel meer voor je doen.

Heel veel liefs Paulien Thijen.

Paulien en Sjon zijn op 20 januari 2024 trotse ouders geworden van een wonderschone, gezonde dochter.
Ik doe echt mijn best om professioneel te blijven, maar de tranen van blijdschap, dankbaarheid en geluk springen me in de ogen bij het 1e geboortekaartje dat ik als therapeut mocht ontvangen. Ik ben ook maar een mens…gelukkig! Lfs, Karen

#fertiliteit #kinderwens #zwanger #hormoonbalans #schildklier

Meer verhalen & ervaringen….